Predsjednik Sabora Josip Leko sudjelovao na svečanom otvorenju operacijske dvorane u KB Dubrava

Zagreb - U Kliničkoj bolnici Dubrava danas je, uz sudjelovanje predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leke, svečano otvorena operacijska dvorana Zavoda za očne bolesti vrijedna oko dva milijuna kuna i obnovljena dvorana Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju u čiju je opremu utrošeno oko pola milijuna kuna.

Novi bi kapaciteti, poručilo je vodstvo bolnice, trebali pridonijeti smanjenju lista čekanja na operaciju očne mrene i dojke. Dovršetak operacijske dvorane Zavoda za očne bolesti, čija je gradnja započela još prije deset godina, financirano je sredstvima iz unutarnjih rezervi, kazao je sanacijski upravitelj bolnice dr. Dragan Korolija Marinić. Pojasnio je i kako su se do sada na očnom odjelu operacije izvodile samo dva puta tjedno u poslijepodnevnim i jednom u prijepodnevnim satima, a novom operacijskom dvoranom bit će omogućene svakodnevne operacije. Opremanje operacijske dvorane Klinike za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju financirano je iz donacija, a dvorana je opremljena novim anesteziološkim aparatom, monitorom, setom za operaciju dojke te operacijskom lampom.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko kazao je kako svaka kuna utrošena u javno zdravstvo pokazuje kako i liječnici i političari vode računa o zdravlju hrvatskih pacijenata. "Ako će nove sale i oprema omogućiti da se brže sanira nečije zdravlje onda je to velik napredak, pogotovo ako se sve to događa u vrijeme krize", rekao je Leko. Dvorane će smanjiti liste čekanja, kazao je zamjenik minstra zdravlja dr. Marijan Cesarik te dodao kako interes pacijenta uvijek mora biti u središtu pažnje. (Hina)

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina