Predsjednik Sabora Luka Bebić doputovao u službeni posjet Crnoj Gori

Podgorica - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić doputovao je u nedjelju u službeni posjet Crnoj Gori tijekom kojeg će se sastati s najvišim crnogorskim dužnosnicima i razgovarati o bilateralnim odnosima dviju zemalja. Bebića je u Podgorici dočekao njegov domaćin, predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić, uz najviše državne počasti. 

Bebić će se u ponedjeljak službeno sastati s Krivokapićem, a po najavama, na dnevnom redu razgovora bit će bilateralni odnosi, jačanje gospodarske suradnje, europska perspektiva zemalja jugoistočne Europe i položaj nacionalnih manjina. Bebić je u srijedu na petoj konferenciji predsjednika parlamenata zemalja zapadnog Balkana u Budimpešti čestitao crnogorskom izaslanstvu na pozitivnom izvješću Europske komisije o napretku te preporuci za početak pregovora Crne Gore s Europskom unijom. Bebić je tada rekao da Hrvatska vjeruje da je budućnost svih država jugoistočne Europe u Europskoj uniji i da se proširenje EU mora nastaviti i nakon hrvatskog ulaska 2013. godine. 

Početkom tjedna u službenom posjetu Hrvatskoj je boravio crnogorski predsjednik Filip Vujanović. Tijekom njegova posjeta ocijenjeno je da su odnosi između dviju zemalja vrlo dobri i primjer za regiju. Vujanović je tom prigodom izjavio da će skorašnje članstvo Hrvatske u Uniji koristiti njegovoj zemlji i regiji. "To je uspjeh ne samo za Hrvatsku, već i za regiju te Crnu Goru kao susjeda jer je izvjesno da će Hrvatska biti snažan promotor strateških crnogorskih interesa", kazao je. Tijekom posjeta Podgorici, predsjednik Hrvatskoga sabora također će se sastati s Vujanovićem i premijerom Igorom Lukšićem.
 

Author: Internet redakcija/Hina