Predsjednik Sabora Luka Bebić primio predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je danas u Saboru crnogorskog predsjednika Filipa Vujanovića s izaslanstvom.

Bilateralni politički i gospodarski odnosi bile su središnje teme sastanka na kojem su Bebić i Vujanović istaknuli vrlo dobre odnose Hrvatske i Crne Gore. Istaknuvši osobni doprinos predsjednika Sabora u stvaranju prijateljskih odnosa Hrvatske i Crne Gore, crnogorski predsjednik Vujanović je međuparlamentarnu suradnju dviju zemalja ocijenio vrlo dobrom, naglasivši kako ona zemljama u okruženju može poslužiti kao primjer.

Dobri temelji suradnje na političkoj razini pretpostavka su unaprjeđenja gospodarske suradnje koja je u obostranom interesu, složili su se Bebić i Vujanović. "Crna Gora želi da se prijateljski odnosi s Hrvatskom nastave u obliku intenziviranja i učvršćivanja sadržajnije gospodarske suradnje i u tom pogledu su hrvatska poduzeća u našoj zemlji dobrodošla", rekao je Vujanović.

Čestitavši Crnoj Gori na uspjehu koji bilježi na putu europskih integracija, Bebić je naglasio kako Crna Gora, a i ostatak regije, može računati na hrvatsku pomoć i potporu u zahtjevnom poslu euroatlantskih integracija. "Otvoreni smo za prijenos iskustava iza našeg pristupnog procesa i svesrdnu pomoć u prilagodbi europskim standardima", istaknuo je Bebić, dodavši kako je europska perspektiva zemalja jugoistočne Europe iznimno važna za regionalnu stabilnost koju Hrvatska snažno podupire."
 

Author: Ured predsjednika Sabora