Predsjednik Sabora Luka Bebić prihvatio pokroviteljstvo 70. obljetnice osnutka Tamburaškog orkestra HRT-a

Zagreb – U povodu obilježavanja 70. obljetnice osnutka Tamburaškog orkestra HRT-a, predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je danas izaslanstvo HRT-a na čelu s privremenim glavnim ravnateljem HRT-a Josipom Popovcem.

U izaslanstvu HRT-a bili su i Sandra Vojković, v.d. ravnateljica Glazbene proizvodnje HRT-a, Siniša Leopold, šef dirigent Tamburaškog orkestra, Dubravko Češnjak, koncertni majstor Tamburaškog orkestra, Roman Gross, urednik Tamburaškog orkestra te Đurđa Šiljak, voditeljica promotivnih aktivnosti Glazbene proizvodnje HRT-a.

Izaslanstvo HRT-a upoznalo je predsjednika Sabora, koji je i pokrovitelj 70. obljetnice osnutka Tamburaškog orkestra, s dosadašnjim radom orkestra te planiranim aktivnostima obilježavanja obljetnice, u okviru kojih je i svečani koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu 23. listopada.

"Čast mi je što mi je u ime Hrvatskoga sabora povjereno pokroviteljstvo nad ovom značajnom obljetnicom Tamburaškog orkestra, na čijem čelu su u prošlosti stajali brojni slavni skladatelji i dirigenti poput Matačića, Papandopula, Prohaske, Gjadrova, Černjula i Kuljerića i koji je jedan od predvodnika u promociji hrvatske glazbene baštine i kulture diljem svijeta", rekao je Bebić čestitavši izaslanstvu na dugogodišnjem uspješnom radu.
 

Author: Ured predsjednika Sabora