Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić nazočio svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Drniša

Drniš – U povodu Dana Grada Drniša te blagdana sv. Roka, zaštitnika Drniša, predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić nazočio je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Drniša.

Nakon uvodnog obraćanja predsjednika Gradskog vijeća Josipa Begonje te izvještaja o radu i planovima Grada Drniša gradonačelnika Ante Dželalije, govora župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, gradskim vijećnicima te lokalnim gospodarstvenicima obratio se i predsjednik Sabora Luka Bebić. 

U svom obraćanju predsjednik Sabora pohvalio je Grad Drniš i županiju za uspješno korištenje sredstava iz fondova Europske unije te potaknuo gradske i županijske vlasti te gospodarstvenike na što aktivniji angažman i poduzetnost u razvoju grada i županije koja je u Domovinskom ratu pretrpjela goleme materijalne i nematerijalne štete. Ustvrdio je kako sve četiri dalmatinske županije (Šibensko-kninska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija) imaju iznimno velik razvojni potencijal, dosad nedovoljno iskorišten, a koji bi se uz državnu potporu kroz izgradnju temeljne infrastrukture trebao razvijati kreativnošću i poduzetnošću lokalne uprave i gospodarstvenika. U tu svrhu bi se upravo lokalnoj samoupravi u budućnosti trebale dati veće mogućnosti u planiranju projekata, zaključio je predsjednik Sabora Luka Bebić.


Potkraj svečane sjednice Gradskog vijeća predsjednik Sabora uručio je fra Šimi Samcu, doktoru znanosti i predsjedniku Miljevačkog sabora, nagradu Grada Drniša za životno djelo za izniman doprinos u promicanju moralnih, kulturoloških i društvenih vrijednosti na drniškom području. Priznanje je u ime fra Šime Samca preuzeo Ante Malenica, zamjenik i izaslanik predsjednika Miljevačkog sabora.


Poželjevši gradskoj upravi sve najbolje u budućem radu na dobrobit zajednice, predsjednik Sabora čestitao je svim građanima Drniša blagdan sv. Roka.
 

Author: Ured predsjednika Sabora