Leko: Europski parlament najotvorenija je europska institucija prema Hrvatskoj

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sudjelovao je na zajedničkom sastanku saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo i izaslanstva Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskoga parlamenta.

Leko je u svom obraćanju istaknuo da se Europski parlament pokazao najotvorenijom institucijom Europske unije prema Hrvatskoj te da je pomogao dobroj pripremljenosti zastupnika Hrvatskoga sabora za učinkovito djelovanje u uvjetima članstva u EU-u. Dodao je da su pred Hrvatskom nove obveze i izazovi jer punopravno članstvo nosi i visok stupanj odgovornosti, razumijevanja i uvažavanja. - Želimo u Europskoj uniji biti konstruktivan čimbenik koji će svojim djelovanjem pridonositi sukreiranju europskih politika, rekao je Leko.

Današnji sastanak ocijenio je kao izvrsnu priliku za razmjenu mišljenja o socijalnim temama koje tište europske građane, poput mjera za smanjenje nezaposlenosti, posebice mladih, te za aktivan hrvatski doprinos daljnjem sukreiranju europskih socijalnih pitanja.

Uoči izbora za Europski parlament u svibnju 2014. godine, Leko je naglasio kako hrvatski zastupnici imaju odgovornost raditi na izgradnji povjerenja hrvatskih građana prema europskim institucijama te ih uvjeriti da putem izravno izabranih zastupnika mogu utjecati na donošenje odluka koje izravno utječu na njihov svakodnevni život.

Author: Ured predsjednika Sabora