Leko: Svi ciljevi koje ima BiH imat će potporu Hrvatske

Vareš - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, koji predvodi saborsko izaslanstvo u službenom posjetu Bosni i Hercegovini, u srijedu je boravio i u Žepču, u središnjoj Bosni. Tom prigodom istaknuo je kako je riječ o jednoj od najprosperitetnijih općina u susjednoj državi koja baš stoga zaslužuje dodatnu potporu.

- Nakon razgovora u Sarajevu, Varešu i Žepču mogao bih kazati: upoznaj BiH da bi je razumio, a dođi u Žepče da bi vjerovao u BiH, kazao je Leko novinarima nakon razgovora s predstavnicima općinske vlasti koje je predvodio načelnik Mato Zovko. Leko je konstatirao kako je Hrvatska i do sada na različite načine pomagala Žepču što je i doprinijelo stabiliziranju te općine. Na upit hoće li se pomoć nastaviti, odgovorio je potvrdno i dodao kako će se to odnositi na ukupnu suradnju s BiH. - Hrvatska će kao svoj životni interes, a to je deklarirala i do sada, pomagati u ostvarenju svih ciljeva koje je postavila BiH, bilo da su to politički ciljevi poput ulaska u Europsku uniju i NATO, bilo da su to ekonomski ciljevi ili projekti kao što su koridor Vc ili Jadransko-jonska autocesta, izjavio je predsjednik Hrvatskoga sabora.

Načelnik Zovko zahvalio je Leki na svekolikoj potpori Hrvatske istaknuvši kako njegovu općinu sada muče prije svega gospodarski problemi. - Sve političke probleme koje smo imali, Žepče je davno riješilo i današnje Žepče multietnička je sredina kakvu ćete vrlo rijetko naći, kazao je Zovko. Nakon rješavanja problema funkcioniranja općine kao gorući problem ostao je problem nezaposlenosti, istaknuo je žepački načelnik. 

Saborsko izaslanstvo, u kojemu su bili i zastupnici Ivan Šuker, Igor Dragovan i Perica Jelečević, posjetilo je u Žepču i Katolički školski centar "Don Bosco", a dvodnevni boravak u BiH okončalo je posjetom općini Usora gdje su Hrvati većinsko stanovništvo. (Hina)

Author: Hina