Leko i Bloche: Hrvatska i Francuska partneri u Europskoj uniji

Zagreb - Francuska ima prijateljski odnos prema Hrvatskoj, a nama je to važno jer tražimo partnere u Europskoj uniji, izjavio je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko na sastanku s članovima skupine prijateljstva Francuske i Hrvatske u francuskom parlamentu koju predvodi zastupnik Patrick Bloche.

Leko je istaknuo da je Francuska od međunarodnog priznanja Hrvatske stalno podupirala našu zemlju u izgradnji europskog i demokratskog društva. Ocijenio je da su današnji odnosi partnerski u mnogim područjima, i bilateralnim i multilateralnim.

Bloche je rekao kako je rastući intenzitet odnosa bitan za obje zemlje, posebno nakon pristupanja Hrvatske EU-u. -Uvijek sam se u pitanjima proširenja Europske unije borio za uravnoteženost juga. Hrvatska je upravo zemlja koja donosi tu ravnotežu u Uniju, rekao je Bloche. Naglasio je da Hrvatsku i Francusku povezuju slična mediteranska kultura i stajališta o kriznim žarištima u svijetu, poput Sirije i Malija. -Hrvatska dobro zna koja je cijena mira, ocijenio je Bloche. Izrazio je želju za većim brojem francuskih investicija u Hrvatsku napomenuvši da za to postoji velik interes francuskih gospodarstvenika.

Author: Ured predsjednika Sabora