Predsjednik Sabora Leko primio u oproštajni posjet veleposlanika Japana Tsujija

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je u oproštajni posjet veleposlanika Japana Masarua Tsujija. Leko je zahvalio Tsujiju na njegovu doprinosu u razvoju odnosa Hrvatske i Japana, ocijenivši ih stabilnim, prijateljskim i partnerskim.

Leko je istaknuo kako osobno jako cijeni Japan i japansku kulturu te je iskazao želju da sudjeluje u izgradnji čvrstih odnosa između dvije zemlje. Izrazio je zadovoljstvo suradnjom u području politike, kulture i turizma te se zauzeo za jaču suradnju u znanosti, obrazovanju i gospodarstvu. 
-Pristupanjem Europskoj uniji Hrvatska je postala vrlo sigurna zemlja za investicije, a tu vidim mogućnost za Japan, posebno u energetici i visokim tehnologijama, rekao je Leko.

Veleposlanik Tsuji naglasio je da se smatra sretnim što je bio u Hrvatskoj u godini u kojoj je pristupila Europskoj uniji te u kojoj je obilježeno 20 godina od uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Japana. Predsjedniku Sabora prenio je zahvalu princa i princeze Akishino na gostoprimstvu tijekom njihova posjeta Hrvatskoj. Zauzeo se za jačanje gospodarske suradnje te istaknuo da će na tome predano raditi novi japanski veleposlanik.

Author: Ured predsjednika Sabora