Predsjednik Sabora Josip Leko izrazio sućut u povodu smrti hrvatskoga akademika, povjesničara i političara Dušana Bilandžića

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko izrazio je sućut u povodu smrti hrvatskoga akademika, povjesničara i političara Dušana Bilandžića:

"Sa žaljenjem sam primio vijest da je preminuo akademik Dušan Bilandžić. Napustio nas je velik erudit bogatoga životnog iskustva koje je nosilo neizbrisiv pečat sudjelovanja u antifašističkom pokretu tijekom Drugoga svjetskog rata, pripadnosti i podrške reformskim snagama u bivšoj Jugoslaviji te otpora i unitarističkim i nacionalističkim opcijama na štetu drugih i drukčijih.

Dosljedno zauzimanje za pravednost, samokritičnost, iskrenost, otvorenost za dijalog i razlike te zanimljiva svjedočanstva o nizu prijelomnih povijesnih događaja donijeli su mu interes i poštovanje široke hrvatske javnosti. Uime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime izražavam sućut zbog smrti poštovanoga akademika, povjesničara i političara Dušana Bilandžića."
 

Author: Ured predsjednika Sabora