Predsjednik Sabora primio voditelja Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonina Piculu

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je danas voditelja Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonina Piculu, koji je predsjednika Sabora izvijestio o dosadašnjim aktivnostima na pripremi za jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine OESS-a koja će se održati u Dubrovniku od 7. do 10. listopada 2011. godine. 

Hrvatski sabor je domaćin i suorganizator jesenskog zasjedanja te je Predsjedništvo Hrvatskog sabora 11. svibnja 2010. godine osnovalo Organizacijski odbor za pripremu jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine OESS-a u Dubrovniku. 

Glavne teme zasjedanja bit će: perspektive i suradnja na području jugoistočne Europe, gospodarska suradnja, približavanje država jugoistočne Europe euroatlantskim integracijama te stabilizacija i razvoj Mediterana. 

U radu jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine OESS-a će sudjelovati izaslanstava iz više od 60 zemalja svijeta - izaslanstava parlamentaraca iz zemalja članica OESS-a, parlamentarna izaslanstva mediteransko-azijskih zemalja partnera za suradnju, predstavnici međunarodnih organizacija, posebni gosti i uzvanici.
 

Author: Ured predsjednika Sabora