Predsjednik Sabora Reiner sudjelovao na 25. obljetnici „Prve mirovne inicijative majki“

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner prisustvovao je u ponedjeljak na obilježavanju 25. obljetnice „Prve mirovne inicijative majki – Apel Generalštabu JNA i generalu Veljku Kadijeviću“ u Muzeju Mimara.

U svom obraćanju Reiner je rekao kako je Hrvatska bila žrtvom srbočetničke agresije koja je prouzročila brojne ljudske žrtve, razorene domove, bolnice i crkve. - Sudionice prve mirovne inicijative majki naslutile su sve što nas čeka i tražile očuvanje mira i ljudskih života te da se pod svaku cijenu izbjegne krvoproliće, rekao je među ostalim Reiner. Nadalje je apelirao da se razdoblje Domovinskoga rata nikada ne smije prepustiti zaboravu.

– Postoji sklonost zaboravu onoga što nam se dogodilo i ako se ona produbi, za desetak će godina Domovinski rat našoj djeci biti manje bitan od Napoleonovih i hunskih ratova. Nužno je da se naša djeca sjećaju ljudi koji su dali svoj život za Hrvatsku, jer je upravo zahvaljujući njima stvorena naša domovina, istaknuo je predsjednik Sabora.

Author: Ured predsjednika Sabora