Predsjednik Sabora Željko Reiner primio španjolskoga veleposlanika Eduarda Aznara

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je danas veleposlanika Kraljevine Španjolske u RH Eduarda Aznara.

U razgovoru su potvrdili kako su odnosi dviju zemalja vrlo dobri, ali i istaknuli da postoji još dosta prostora i područja na kojima se bilateralna politička i gospodarska suradnja može unaprijediti. Veleposlanik je izvijestio predsjednika o trenutačnoj političkoj situaciji u Španjolskoj nakon nedavnih parlamentarnih izbora te se zauzeo za jačanje kontakata između parlamentarnih odbora, posebice onih za europska pitanja.

Predsjednik Reiner istaknuo je važnost jačanja gospodarske suradnje jer bi bolja gospodarska suradnja dala veći sadržaj bilateralnim odnosima. U tom je smislu ponudio svu potrebnu potporu u ostvarivanju kontakata između dviju gospodarskih komora. Veleposlanik je istaknuo da je potrebno jačati  znanstvenu i tehnološku suradnju te je izvijestio o nadolazećem seminaru koji će biti organiziran u svibnju u Zagrebu i na kojem će sudjelovati predstavnici dviju administracija te istraživačkoga i privatnog sektora dviju zemalja.

Author: Ured predsjednika Sabora