Predsjednik Sabora Reiner primio indijskoga veleposlanika Sandeepa Kumara

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Reiner i indijski veleposlanik Sandeep Kumar obostrano su iskazali interes za jačanjem gospodarske suradnje dviju zemalja. Indijski veleposlanik tu je želju argumentirao niskom razinom trgovinske razmjene od oko 200 milijuna američkih dolara.

Posebno je istaknuo važnost suradnje u području informacijskih tehnologija koje su pokrenule indijsko gospodarstvo te među ostalim dovele do važnijih promjena u indijskom društvu, prije svega u području prava žena.

Predsjednik Sabora istaknuo je da je Indija, unatoč geografskoj udaljenosti, vrlo prisutna u Hrvatskoj, prije svega svojom kulturom, poviješću i filozofijom. Reiner se zauzeo za jačanje parlamentarne suradnje s Indijom te istaknuo kako postoje i druga brojna područja gospodarstva s prostorom za veći napredak u suradnji. Pritom je spomenuo i potpisani Memorandum o razumijevanju između Hrvatske gospodarske komore i indijskoga Vijeća trgovinskih komora.

Na kraju razgovora veleposlanik Kumar rekao je da će predsjednici indijskoga Zastupničkog doma Sumitri Mahajan predložiti da posjeti Hrvatsku te je zaključno pozvao predsjednika Sabora u službeni posjet Indiji.

Author: Ured predsjednika Sabora