Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić razgovarao s indijskim dužnosnicima o jačanju suradnje

Zagreb/New Delhi - Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić, koji boravi u višednevnom službenom posjetu Indiji, sastao se u New Delhiju s Premeet Kaur, državnom tajnicom u indijskom ministarstvu vanjskih poslova zaduženom za Europu, i s predstavnicima Stalnog vijeća za vanjske poslove Parlamenta Republike Indije. 

"Odnosi između Hrvatske i Indije su tradicionalno dobri i prijateljski, a tijekom održanih razgovora izražen je obostrani interes i potpora razvoju odnosa na području gospodarstva, zdravstva, kulture, infrastukture, energetike i turizma", rekao je Bebić u telefonskoj izjavi za Hinu. Naglasak u razgovorima stavljen je na jačanje parlamentarne suradnje s ciljem poticanja te produbljivanja postojeće suradnje na drugim područjima od zajedničkog interesa, kazao je. Predsjednik Sabora s indijskim dužnosnicima razgovarao je i o tješnjoj suradnji na multilateralnom planu, u okviru međunarodnih organizacija, borbe protiv terorizma te u pitanju klimatskih promjena.

Zadnjih desetak godina Indija, koja broji više od milijardu stanovnika, bilježi znatnu gospodarsku ekspanziju, ali i snažnu afirmaciju kao važnog političkog čimbenika međunarodnih odnosa, te je posjet predsjednika Hrvatskoga sabora s izaslanstvom toj državi iskorišten za intenziviranje političkog dijaloga i buduće suradnje Hrvatske i Indije, a tome će svakako pridonijeti i predstojeći posjeti najviših indijskih dužnosnika.
 

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina