Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio u nastupni posjet veleposlanika Republike Kosovo Valdeta Sadikua

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Kosovo u Republici Hrvatskoj Valdeta Sadikua.

Izrazivši zadovoljstvo tradicionalno dobrim i prijateljskim bilateralnim odnosima predsjednik Sabora je prvom kosovskom veleposlaniku u Hrvatskoj kazao kako Hrvatska podržava Kosovo na njegovom razvojnom putu u statusu neovisne države. Kazao je kako su dvije države prethodnih godina uspostavile dobru parlamentarnu suradnju koju treba razvijati i dalje, a izrazio je i očekivanje da će suradnja biti uspostavljena i na drugim područjima od zajedničkog interesa. U razgovoru s kosovskim veleposlanikom predsjednik Sabora je ponudio stručnu pomoć i savjete Kosovu u procesu europskih integracija.

Veleposlanik Valdet Sadiku zahvalio je Hrvatskoj na priznanju neovisnosti i podršci koju je Hrvatska do sada pružala Kosovu na političkom planu. Zahvalio je i na pomoći koju Hrvatski sabor pruža kosovskoj Skupštini u vezi s jačanjem administrativnih kapaciteta. Hrvatska iskustva i savjete je ocijenio dragocjenima, osobito pred međunarodnim organizacijama u kojima Republika Kosovo još nije zastupljena. U razgovoru s predsjednikom Sabora podržao je osnivanje parlamentarnih skupina prijateljstva, kao i mogućnost da predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić u što skorijem roku službeno posjeti Kosovo.

Na kraju razgovora predsjednik Hrvatskoga sabora i kosovski veleposlanik su zaključili kako je hrvatska manjina u Janjevu važan čimbenik koji povezuje Hrvatsku i Kosovo te pridonosi daljnjem zbližavanju ove dvije države.
 

Author: Ured predsjednika Sabora