Predsjednik Sabora Bebić razgovarao s predsjednicom Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta Prammer

Beč - Nadamo se da će pregovori Hrvatske i EU završiti ove godine i radujemo se Hrvatskoj kao 28. članici EU, izjavila je predsjednica Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta Barbara Prammer nakon susreta s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem, koji boravi u uzvratnom službenom posjetu Austriji.

Bebić i Prammer potvrdili su izuzetne bilateralne odnose Hrvatske i Austrije. "Austrija s velikim angažmanom prati hrvatska nastojanja za pristup u EU, što snažno podupire", rekla je predsjednica Nacionalnog vijeća austrijskog parlamenta. "Nadamo se da će pregovori završiti ove godine i jako se radujemo Hrvatskoj kao 28. članici EU", istaknula je Prammer.

Naglasila je kako Hrvatska i Austrija imaju mnogo toga zajedničkog te da žele odnose dalje produbljavati bilateralno i na europskoj razini. Ocijenivši austrijsko-hrvatske bilateralne odnose izvrsnim, Barbara Prammer rekla je kako je "u tjedan dana prvo u posjetu bio hrvatski predsjednik, a sada je tu predsjednik Hrvatskog sabora, što je potvrda naših izuzetnih odnosa".

Suglasio se s time i predsjednik Hrvatskoga sabora Bebić zahvalivši austrijskoj kolegici na potpori Hrvatskoj. "Uvijek smo dobivali snažnu austrijsku potporu u svim hrvatskim nastojanjima na putu priključenja u EU", kazao je predsjednik Sabora. Istaknuo je kako dvije zemlje imaju dosta prostora na mnogim područjima za daljnje promicanje bilateralnih odnosa, posebice jačanje gospodarske suradnje, ponajprije u energetici i turizmu kao i pogledu austrijskih ulaganja u Hrvatsku.

Bebić je austrijsku kolegicu izvijestio o tijeku pregovaračkog procesa Hrvatske i EU, a također je rekao da je Hrvatska jako zainteresirana da države jugoistoka Europe slijede Hrvatsku i idu prema EU.
 

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina