Predsjednik Sabora primio veleposlanika Švicarske Konfederacije Stefana Estermanna

Zagreb – Predsjednik Sabora akademik Željko Reiner primio je u nastupni posjet veleposlanika Švicarske Konfederacije Stefana Estermanna.

U uvodnome dijelu sastanka veleposlanik Švicarske Konfederacije Stefan Estermann čestitao je predsjedniku Sabora Željku Reineru na imenovanju. 

Hrvatska i Švicarska imaju dug kontinuitet odličnih bilateralnih odnosa koji su izvrsna platforma za dodatni razvoj na gospodarskome planu, istaknuo je predsjednik Reiner. Dodatna poveznica u odnosima dviju zemalja svakako je i dobro integrirana hrvatska zajednica u Švicarskoj, složili su se sugovornici.

Govoreći o gospodarskoj suradnji dviju zemalja, predsjednik Reiner istaknuo je kako nova hrvatska vlada intenzivno radi na poboljšanju investicijske klime u zemlji. - Posjedujemo vrlo dobru infrastrukturu kao i prometnu povezanost što svakako može biti poticaj povećanju švicarskih investicijskih projekata u Hrvatskoj, dodao je predsjednik Reiner.

Razgovaralo se još i o odnosima Švicarske i Europske unije, a veleposlanik je istaknuo da je EU važan partner Švicarske. Iako nismo članica Unije, imamo mnogo zajedničkih ugovora te smo drugi ekonomski partner Unije nakon SAD-a, dodao je. 

Bilo je riječi i o skorom posjetu predsjednice Nacionalnoga vijeća Švicarske Hrvatskoj koji će se održati u travnju ove godine.

Author: Služba za medije