Leko i Goedecke: Tradicionalno vrlo dobri odnosi Hrvatske i Njemačke

Zagreb - Odnosi Hrvatske i Njemačke tradicionalno su vrlo dobri, i na saveznoj i na pokrajinskoj razini, a savezna pokrajina Sjeverna Rajna-Vestfalija posebno nam je značajan gospodarski partner, izjavio je predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko nakon sastanka s predsjednicom parlamenta ove njemačke savezne pokrajine Carinom Goedecke. 

- Odnosi Hrvatske i Njemačke tradicionalno vrlo su dobri, pritom mislim i na odnose na saveznoj razini i na suradnju Hrvatske sa svim njemačkim saveznim pokrajinama. Sjeverna Rajna-Vestfalija posebno nam je  važan gospodarski partner, rekao je Leko. Prema njegovim riječima, trgovinska razmjena Hrvatske i Sjeverne Rajne-Vestfalije iznosi oko 400 milijuna eura. - Gospodarska suradnja dobro se odvija, ali sigurno može i bolje (...) moramo raditi na privlačenju investicija, dodao je Leko. 

Goedecke je potvrdila da su odnosi dviju zemalja te pojedinačni odnosi i suradnja Hrvatske sa svih 16 njemačkih saveznih pokrajina uistinu dobri. - Odnosi i suradnja Hrvatskoga sabora s njemačkim saveznim parlamentom i pokrajinskim parlamentima jako su dobri. To je most koji nas spaja, koji ne treba graditi. On je tu i tim mostom samo treba nastaviti ići, kazala je Godecke. 

Dvije zemlje, potvrdili su Leko i njegova gošća, imaju dinamičnu parlamentarnu suradnju, a također surađuju i u sklopu EU-a. (Hina)
 

Author: Hina