Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio predsjednika Zastupničkog doma češkog parlamenta Miloslava Vlčeka

Zagreb - Predsjednik Zastupničkog doma češkog parlamenta Miloslav Vlček ponovio je u Zagrebu potporu Češke pristupanju Hrvatske u EU-u i ponudio iskustvo Praga iz pregovora s Bruxellesom te funkcioniranja unutar EU-a.

"Češka u punoj mjeri podupire pristupanje Hrvatske Europskoj uniji. Naše je iskustvo bogato, bili smo predsjedavajući EU-a i sve je to ponuđeno", izjavio je Vlček nakon razgovora s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Bebić i Vlček, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, razgovarali su u Saboru o hrvatskom pristupanju Uniji te o bilateralnim odnosima koje su ocijenili izvrsnima. "Bilateralna suradnja je izvrsna, ali ju je moguće poboljšati na razini odbora i skupina", rekao je Vlček.

Bebić je dodao kako posjet visokog češkog dužnosnika daje novi poticaj odnosima dviju zemalja i parlamenata. "Predsjednik parlamenta je tu, dali smo novi impuls našim odnosima posebno kroz parlamentarnu suradnju koja se može nadopuniti ostalim vidovima suradnje", istaknuo je predsjednik Hrvatskoga sabora.

izjave za medije

Author: Ured predsjednika Sabora/Hina