Predsjednik Hrvatskoga sabora Reiner susreo se s predsjedateljicom Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine BiH Borjanom Krišto

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner susreo se danas u Hrvatskome saboru s predsjedateljicom Zastupničkoga doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, prvim zamjenikom predsjedateljice Mladenom Bosićem i drugim zamjenikom predsjedateljice Šefikom Džaferovićem.

Razgovaralo se o mogućnostima jačanja gospodarsko-trgovinske suradnje Hrvatske i Bosne i Hercegovine te o važnosti ulaganja u prometnu infrastrukturu koja je važan preduvjet za pokretanje gospodarskoga razvoja i privlačenje novih ulaganja. Tijekom razgovora istaknuto je kako zajednički veliki infrastrukturni i energetski projekti te prekogranična suradnja mogu uvelike utjecati na jačanje dobrosusjedskih odnosa i unaprjeđenje gospodarstva.

Bilateralni odnosi dviju država ocijenjeni su vrlo dobrima te je naglašeno kako je potrebno dalje produbljivati te odnose, a postojeća otvorena pitanja rješavati na zadovoljstvo obiju strana. Razgovaralo se i o položaju hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini.

Republici Hrvatskoj od ključnog je interesa europski put, stabilnost i funkcionalnost Bosne i Hercegovine te jednakopravnost svih triju konstitutivnih naroda u Bosni i Hercegovini. Hrvatska kao članica Europske unije i NATO-a i dalje će snažno podupirati Bosnu i Hercegovinu na njezinu putu prema euroatlantskim integracijama, kazao je predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner.

Author: Ured predsjednika Sabora