Predsjednik Sabora Josip Leko uputio čestitku građanima u povodu 25. lipnja - Dana državnosti Republike Hrvatske

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko uputio je građanima Hrvatske čestitku u povodu Dana državnosti. U čestitci stoji:

 „25. lipnja 1991. godine Hrvatski sabor donio je Deklaraciju o proglašenju samostalne i suverene Republike Hrvatske i Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske. Taj dan slavimo kao Dan državnosti, najveći praznik hrvatske slobode, samostalne i neovisne demokratske države. Na Dan državnosti slavimo ispunjenje višestoljetnoga sna građana Hrvatske da suvereno i samostalno odlučuju o svojoj sudbini i svojoj budućnosti. 

Uime Hrvatskoga sabora izražavam zahvalnost i poštovanje svima koji su svojim političkim angažmanom te posebice vojničkom hrabrošću i ustrajnošću na bojištu obranili i učvrstili pravo građana Hrvatske na život u slobodi i demokraciji. 

Svim građanima Hrvatske želim da u suočavanju s današnjim izazovima ekonomske i financijske krize pronađemo dovoljno ustrajnosti, odlučnosti, političke mudrosti, zajedništva i vizionarstva kako bismo jednako uspješno ostvarili bolji životni standard i osigurali dobru budućnost. S tom mišlju svim građanima Hrvatske čestitam Dan državnosti."
 

Author: Ured predsjednika Sabora