Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio zamjenika iranskog ministra vanjskih poslova Alija Ahanija

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je zamjenika ministra vanjskih poslova za Europu Islamske Republike Iran Alija Ahanija, koji je u Hrvatsku došao na inauguraciju izabranog predsjednika Ive Josipovića.

U razgovoru dvojice dužnosnika izraženo je zadovoljstvo bilateralnim odnosima. Obostrano je istaknuta spremnost na produbljivanje suradnje, prije svega na ekonomskom, znanstvenom i kulturnom planu i posebice u okviru suradnje parlamenata. 

Zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova je pozdravio mogućnost da saborska skupina prijateljstva dođe u posjet Iranu, te je predsjedniku Sabora prenio pozdrave predsjednika iranskog parlamenta Larijanija.

Zaključeno je kako postojeću gospodarsku suradnju treba proširiti jer za to ima potencijala, a postoji i interes, kao i za znanstvenu suradnju i intenzivniju kulturnu razmjenu.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić je istaknuo kako se Hrvatska ponosi što je već 1916. godine donijela zakon, kojim je islam priznat kao ravnopravna religija. "Smatramo i to temeljem za suradnju u svakom pogledu", zaključio je predsjednik hrvatskog parlamenta.
 

Author: Ured predsjednika Sabora