Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio predsjednika alžirskog Narodnog vijeća Abdelkadera Bensalaha

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je predsjednika Narodnog vijeća (gornjeg doma parlamenta) Alžirske Narodne Demokratske Republike Abdelkadera Bensalaha, kojemu je izrazio osobito zadovoljstvo što ga je alžirski predsjednik Bouteflika poslao na predsjedničku inauguraciju u Hrvatsku kao osobnog izaslanika.

Dvojica su dužnosnika razgovarala o ukupnim bilateralnim odnosima koji su tradicionalno dobri i prijateljski. Istaknuto je kako su i Hrvatska i Alžir zainteresirane za jačanje suradnje, ne samo na području gospodarstva i na političkom planu nego i na svim drugim područjima od zajedničkog interesa.

U razgovoru je istaknuta važnost suradnje dviju država i u okviru Unije za Mediteran, tim više što obje zemlje žele da područje oko Sredozemnog mora bude područje mira, stabilnosti i razvoja.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić i predsjednik alžirskog Narodnog vijeća Abdelkader Bensalah su izrazili zadovoljstvo ovim susretom na visokoj razini, kao i očekivanje da će ovaj posjet alžirskog dužnosnika Hrvatskoj inicirati daljnje razgovore na izvršnoj, gospodarskoj i dr. razini i u konačnici dovesti do obostrano korisnih dogovora i projekata.
 

Author: Ured predsjednika Sabora