Predsjednik Hrvatskoga sabora uputio izraze sućuti predsjednicima obaju domova Parlamenta Kraljevine Belgije

Zagreb - U povodu današnjega terorističkog napada u Bruxellesu predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner uputio je izraze sućuti predsjedniku Zastupničkoga doma Kraljevine Belgije Siegfriedu Brackeu, predsjednici Senata Kraljevine Belgije Christini Defraigne i veleposlaniku Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Philippeu Benoitu.

Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora predsjedniku Zastupničkog doma Kraljevine Belgije:

„Poštovani predsjedniče zastupničkog doma Kraljevine Belgije gospodine Bracke, najdublje suosjećam s obiteljima i prijateljima žrtava jutrošnjega terorističkog napada u Bruxellesu. Najoštrije osuđujem taj bezumni čin nasilja kojim se nastoji unijeti strah u svakodnevni život građana. Stabilnost i sigurnost apsolutni su prioriteti ujedinjene Europe, ali i svijeta u cjelini. Primite izraze moga najdubljeg suosjećanja."

Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora predsjednici Senata Kraljevine Belgije:

"Poštovana predsjednice Senata Kraljevine Belgije gospođo Defraigne, šokiran današnjim besmislenim terorističkim napadom u kojemu su nastradale brojne nevine žrtve izražavam svoju duboku sućut obiteljima i prijateljima nastradalih i cijelom belgijskom narodu. Osuđujem svaki oblik nasilja i terorizma koji se pokušava nametnuti Europi i svijetu. Upućujem Vam izraze moga dubokog suosjećanja."

Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora veleposlaniku Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Phillipeu Benoitu:

"Vaša ekselencijo, gospodine Benoit, s velikom tugom primio sam vijest o strašnome terorističkom činu koji se jutros, nažalost, dogodio u Bruxellesu. Najoštrije osuđujem svaki oblik nasilja i terorizma koji se, unoseći  tugu i strah u svakodnevni život, nameću građanima Europe i svijeta. U ovim teškim trenutcima primite izraze moga iskrenog suosjećanja."

Author: Ured predsjednika Sabora