Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio veleposlanicu Australije Beverly Mercer

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet veleposlanicu Australije u Republici Hrvatskoj Beverly Mercer.

Razgovaralo se o bilateralnim odnosima koji se, na obostrano zadovoljstvo, dobro razvijaju. Potvrda toga je i činjenica da je Australija u kolovozu 2009. godine ukinula obrasce koji su bili potrebni za dobivanje ulazne vize za tu zemlju. Predsjednik Sabora izrazio je očekivanje da će uskoro biti ukinute i same ulazne vize za hrvatske državljane, osobito s obzirom na to da će Hrvatska u bliskoj budućnosti postati članica Europske unije. 

Dvoje je dužnosnika razgovaralo i o mogućnostima unapređenja suradnje Hrvatske i Australije, u čemu bitnu ulogu mogu imati hrvatski iseljenici u Australiji i njihovi potomci. Izraženo je zadovoljstvo što je prošle godine zabilježen porast posjeta australskih turista Hrvatskoj od čak 18 posto. Veleposlanica Mercer kazala je kako Hrvatska u Australiji spada među najposjećenije turističke destinacije.

Predsjednik Sabora Bebić i australska veleposlanica Mercer suglasili su se kako znatan doprinos u intenziviranju bilateralnih odnosa ima parlamentarna suradnja, ne samo na razini predsjednika parlamenata nego i u okviru rada parlamentarnih skupina prijateljstava, te su podržali nastavak međuparlamentarne suradnje.
 

Author: Ured predsjednika Sabora