Reiner na proslavi u Društvu hrvatskih književnika

Zagreb - Danas je na obilježavanju Dana hrvatske knjige i 200. obljetnice rođenja Ivana Kukuljevića Sakcinskoga nazočio predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu.

U svom govoru istaknuo je zadovoljstvo što nazočne može pozdraviti uime Hrvatskoga sabora kao pokrovitelja ovoga važnog obilježavanja. Istaknuo je važnu ulogu Hrvatskoga sabora kroz povijest, a posebno u vrijeme narodnoga preporoda kad je Hrvatski sabor bio glavna pozornica na kojoj se vodila borba za pravo hrvatskoga naroda da se u službenu upotrebu uvede materinski, hrvatski jezik.

- Hrvatski sabor, Matica hrvatska kao i Društvo hrvatskih književnika opravdali su ulogu čuvara nacionalnoga suvereniteta i identiteta koja im po definiciji pripada, rekao je predsjednik Reiner. U prepunoj dvorani osim predsjednika Hrvatskoga sabora govor su održali Božidar Petrač, predsjednik DHK, akademik Stjepan Damjanović, predsjednik Matice hrvatske, a u programskom dijelu nastupio je dramski umjetnik Robert Kurbaša.

Author: Ured predsjednika Sabora