Reiner primio državnog ministra za vanjske poslove Indije Singha

Zagreb - Danas je u Hrvatskom saboru održan sastanak predsjednika Hrvatskog sabora akademika Željka Reinera i državnog ministra za vanjske poslove Indije Vijaya Kumara Singha.

U razgovoru je bilo riječi o jačanju suradnje Republike Hrvatske i Indije na svim područjima od obostranog interesa, a posebice u jačanju gospodarskih odnosa i poticanju robne razmjene.

Predsjednik Hrvatskoga sabora i državni ministar za vanjske poslove Indije složili su se da postoji potencijal za ulaganje indijski tvrtki u projekte hrvatskog energetskog sektora kao što su hidroelektrane, termoelektrane, geotermalne elektrane i plinske mreže, te sudjelovanje u velikim projektima upravljanja vodama kao i u prometnim infrastrukturnim projektima.

- Impresioniran sam ljepotom vaše zemlje, bogatoj kulturi, umjetnosti i književnosti. Hrvatska i Indija imaju mogućnost suradnje na raznim područjima poput parlamentarne i obrambene suradnje, turizma, novih tehnologija, filmske industrije i još mnogo toga, izjavio je Vijay Kumar Singh.

- Vidim veliku mogućnost za unaprjeđenje gospodarske suradnje i to posebno u izvozu kvalitetne hrvatske vojne opreme budući da je jedan od glavnih prioriteta Vlade Indije modernizacija obrambenog sustava. Hrvatsku Luku Rijeka također vidim kao vrata za indijske proizvode na tržišta Srednje i Istočne Europe, istaknuo je akademik Reiner.

Author: Ured predsjednika Sabora