Leko primio predstavnike Grada Siska i Stožera za obranu "INA rafinerije Sisak"

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastao se s predstavnicima Grada Siska te predstavnicima Stožera za obranu "INA rafinerije Sisak". 

Predstavnici Grada Siska, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i zamjenik gradonačelnice Marko Krička te predstavnici Stožera za obranu "INA rafinerije Sisak" izvijestili su predsjednika Hrvatskoga sabora Josipa Leku o najnovijim događanjima oko "INA rafinerije Sisak" te iznijeli svoja stajališta o  mogućem pogubnom utjecaju MOL-ovih odluka ne samo na opstojnost hrvatskih rafinerija, na veliki gubitak radnih mjesta, nego i na nacionalne interese Republike Hrvatske. Također su ga upoznali i s materijalima koje su u vezi s tim podijelili zastupnicima u Hrvatskome saboru. 

Predsjednik Sabora Josip Leko iskazao je podršku nastojanjima za nastavkom rada "INA rafinerije Sisak" i za očuvanjem radnih mjesta pri čemu je istaknuo veliki značaj INA-e d.d. za cijelu Hrvatsku. Iznio je prijedlog da nadležni saborski odbor na tu temu održi proširenu tematsku sjednicu, a u čiji bi rad bili uključeni i predstavnici Stožera za obranu "INA rafinerije Sisak". 
 

Author: Služba za medije