Predsjednik Sabora Josip Leko primio izaslanstvo Udruge bosanskih Hrvata "Prsten"

Zagreb – Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko primio je izaslanstvo Udruge bosanskih Hrvata "Prsten" u sastavu: Mijo Marić, predsjednik Udruge, Marijan Biškić, glavni tajnik, Ivo Jelušić, član Nadzornog odbora i Vjekoslav Brakić, član predsjedništva.

Na sastanku se razgovaralo o djelovanju Udruge "Prsten" te o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini. –Vrlo smo aktivni na području društvenog djelovanja, posebice u kontekstu stipendiranja studenata, ali i u gospodarskom pogledu, istaknuo je predsjednik Udruge Mijo Marić. Udruga ima 3000 članova fizičkih osoba te 250 pravnih osoba, dodao je. 

Članovi Udruge zahvalili su predsjedniku Sabora Leki na dosadašnjoj podršci te dodali da očekuju nastavak suradnje i u budućnosti. Uputili su poziv predsjedniku Leki za svečanu akademiju povodom obilježavanja deset godina djelovanja Udruge "Prsten", a koja će se održati 24. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. 

Predsjednik Sabora Josip Leko podržao je rad i kontinuirano djelovanje Udruge. Podsjetio je da je do sada bio četiri puta u službenom posjetu Bosni i Hercegovini te naglasio važnost jačanja položaja Hrvata u BiH.
 

Author: Služba za medije