Reiner na svojem prvome državničkome službenom posjetu BiH u Kiseljaku i Mostaru

Kiseljak, Mostar - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner jučer, 16. svibnja 2016. godine započeo je u Sarajevu svoj prvi državnički službeni posjet Bosni i Hercegovini. Boravak s izaslanstvom u BiH predviđen je i danas, 17. svibnja 2016., kada će predsjednik Hrvatskoga sabora boraviti u Mostaru i posjetiti Banju Luku.

Izaslanstvo s predsjednikom Hrvatskoga sabora u Kiseljaku dočekao je vlč. dr. sc. Mirko Šimić, župnik Župe Imena Marijina i ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije ispred gradilišta podružnice Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Gromiljaku. 
 
Predstavnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije upoznali su akademika Reinera s izgradnjom staračkoga doma i dječjega vrtića koje gradi Vrhbosanska nadbiskupija i Caritas vrhbosanske nadbiskupije, te zajedno obišli gradilište. Naime, u izgradnji doma koji će nositi ime dr. Ivana Evanđelista Šarića, drugoga nadbiskupa vrhbosanskog i utemeljitelja Caritasa pomaže i Vlada Republike Hrvatske, a plan je investitora projekt završiti do 2020. godine.
 
Nakon obilaska i ugodna druženja s predstavnicima Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije akademik Reiner sastao se u Mostaru s mons. Ratkom Perićem, mostarskim biskupom, te Draganom Matijevićem, konzulom gerantom RH u Mostaru. Također, predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner održao je jučer na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Mostaru predavanje o temi Uloga parlamenata u multinacionalnim državama.

Dekan Filozofskoga fakulteta Zoran Tomić kazao je da je ovo jedan od prvih posjeta predsjednika Hrvatskoga sabora Bosni i Hercegovini, da su prije njega tu bili i hrvatski ministri vanjskih poslova i ministri znanosti te da to potvrđuje fokus nove Vlade RH.

Author: Ured predsjednika Sabora