Reiner primio veleposlanika Cipra Mariosa Leronymidesa

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u Hrvatskome saboru u utorak, 10. svibnja 2016. godine Mariosa Ieronymidesa, veleposlanika Republike Cipar u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Beču.
 
Predsjednik Hrvatskoga sabora i veleposlanik Republike Cipar u Republici Hrvatskoj složili su se da su bilateralni politički odnosi Hrvatske i Cipra dobri, te da među njima nema otvorenih pitanja. Kad je riječ o gospodarskoj suradnji, ona postoji, ali bi se mogla znatno poboljšati na područjima  kulturne i turističke suradnje, zdravstva, u trgovačkome pomorskom prometu te u znanstvenoj, tehničkoj i industrijskoj suradnji. Također, valjalo bi sklopiti ugovor o izbjegavanju dvostrukoga oporezivanja jer je prvi krug pregovora održan još u lipnju 2015. 
 
Složili su se da je potrebno ojačati međuparlamentarnu suradnju ali i razviti bilateralni dijalog, posebno u trima područjima: energetici, brodograđevnoj industriji i transportu. Reiner je stoga pozvao ciparske investitore da ulažu u Hrvatsku.
 
Predsjednik Reiner zahvalio je na tome što je Cipar ukinuo ograničenja nad hrvatskim radnicima u srpnju prošle godine.

Author: Ured predsjednika Sabora