Reiner primio Patricka Blochea, predsjednika Odbora za kulturu i obrazovanje u francuskoj Nacionalnoj skupštini

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je u ponedjeljak Patricka Blochea, predsjednika Odbora za kulturu i obrazovanje te predsjednika francusko-hrvatske međuparlamentarne skupine prijateljstva u francuskoj Nacionalnoj skupštini.

Na sastanku su utvrđeni dobri bilateralni odnosi, posebice na području turizma, gospodarstva, kulture, energetike i zaštite okoliša. Brojni francuski gospodarstvenici zainteresirani su za ulaganja u infrastrukturu, zaštitu okoliša, područje energetike, turizma, željezničkoga transporta, javnih usluga i prehrambenih proizvoda, a poseban interes postoji i za sudjelovanje u EU projektima u Republici Hrvatskoj. Jedna je od ideja da daljnja francuska ulaganja treba usmjeriti na nove projekte i greenfield investicije ili zajednička ulaganja za istup na treća tržišta.

Predsjednik Reiner istaknuo je da je cilj Hrvatske postati još jačim gospodarskim partnerom Francuske te očekuje da će širok spektar aktivnosti koji sadrži gospodarska komponenta novoga Akcijskog plana Hrvatsko-francuskoga strateškog partnerstva tome pridonijeti.

Posebno je istaknuo projekte poput Pelješkoga mosta, LNG terminala na Krku i nastavka sljedeće faze izgradnje Zračne luke Dubrovnik.

Author: Ured predsjednika Sabora