Predsjednik Sabora Josip Leko susreo se s građanima na Danu otvorenih vrata

Zagreb – Hrvatski sabor u nedjelju je u prigodi Dana neovisnosti otvorio svoja vrata građanima. Manifestacija Dan otvorenih vrata privukla je brojne građane koji su uz stručno vodstvo, od ranih prijepodnevnih do kasnih popodnevnih sati, razgledali zgradu Hrvatskoga sabora. 

Najveću pozornost posjetitelja privukle su Sabornica i Mala vijećnica, u kojoj je u nedavnoj prošlosti zasjedao Županijski dom, brojne dvorane i saloni za protokolarne i radne sastanke, reljef sv. Josipa, zaštitnika hrvatske domovine, replika Baščanske ploče, poprsja saborskih velikana grofa Janka Draškovića, bana Josipa Jelačića, bana Ivana Mažuranića, biskupa Josipa Jurja Strossmayera, Ante Starčevića, Eugena Kvaternika, Frana Supila, Vladimira Nazora te poprsja prvoga predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana i kardinala Franje Kuharića.

S građanima su se u Sabornici susreli i razgovarali predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko te oporbena zastupnica Đurđica Sumrak iz redova HDZ-a. 

Građani su susret iskoristili za pitanja o radu Sabora na plenarnim sjednicama i sjednicama radnih tijela, načinu izglasavanja zakona, odnosu vladajućih i oporbenih stranaka, trodiobi vlasti i odgovornostima zastupnika, ali su iznijeli i svoja mišljenja o aktivnosti zastupnika na saborskim sjednicama te svoja očekivanja od zastupnika.

Na upit posjetitelja predsjednik Hrvatskoga sabora pojasnio je novinu izbornoga zakonodavstva u pogledu preferencijalnoga glasovanja te pozvao građane da sudjeluju na nadolazećim parlamentarnim izborima.
 

Author: Služba za medije