Reiner primio u nastupni posjet veleposlanika Islamske Republike Irana Sadegha

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je danas u nastupni posjet u Hrvatskome saboru Mohammada Rezu Sadegha, veleposlanika Islamske Republike Irana u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora i veleposlanik Islamske Republike Iran zaključili su da su bilateralni odnosi Hrvatske i Irana dobri, iako je riječ o jako udaljenim zemljama. Bilateralni odnosi posebno su napredovali dolaskom  predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u službeni posjet Iranu.

Predsjednik Hrvatskoga sabora istaknuo je da su odnosi dobri i na području parlamentarne suradnje. Nažalost, gospodarski odnosi nisu odgovarajući, a ove dvije zemlje velika potencijala imaju u području energetike, transporta, farmaceutskih proizvoda, brodogradnje, graditeljstva, IT-a i turizma. 

Akademik Reiner novoga je veleposlanika Islamske Republike Irana obavijestio o Svjetskome halal danu 2016., koji će se obilježiti u studenome u Opatiji u organizaciji Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj. Složili su se u tome da će ovaj događaj zasigurno pridonijeti prepoznavanju naše države kao halal-friendly odredišta, ali i dodatno doprinijeti unapređenju gospodarskih te prijateljskih odnosa  Hrvatske i zemalja islamskoga svijeta.

Author: Ured predsjednika Sabora