Reiner primio u oproštajni posjet veleposlanika Portugalske Republike

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je danas, 23. kolovoza 2016. godine u Hrvatskome saboru u oproštajni posjet Júlia Josea De Oliveiru Carrancu Vlielu, veleposlanika Portugalske Republike u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora i veleposlanik Portugala složili su se u tome da su bilateralni odnosi Hrvatske i Portugalske Republike iznimno dobri i nisu opterećeni nikakvim otvorenim pitanjima, no smatraju da bi ih na području gospodarstva trebalo razvijati i poboljšati. Sugovornici smatraju da bilateralna suradnja dviju država ima potencijal za bolji razvoj, posebice u područjima turizma (nautičkoga turizma, zdravstvenoga turizma, golfskoga turizma, MICE), industrije (farmaceutske, TIC-a, električne i kemijske), poljoprivrede (proizvodnje organske hrane i akvakulture). Sa svojom povoljnom klimom i nezagađenim okolišem Hrvatska je također idealno odredište za proizvodnju čiste energije iz obnovljivih energetskih izvora. 

Reiner je istaknuo osobni doprinos i velik veleposlanikov angažman u podizanju bilateralnih odnosa na višu razinu, te je pohvalio njegov interes za to da se Hrvatskoj približi i predstavi portugalska kultura.

Author: Ured predsjednika Sabora