Reiner primio u oproštajni posjet veleposlanicu Francuske Michele Boccoz

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner primio je danas u Hrvatskome saboru u oproštajni posjet Michéle Boccoz, veleposlanicu Francuske Republike u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Hrvatskoga sabora i veleposlanica Francuske složili su se da su bilateralni odnosi Hrvatske i Francuske iznimno dobri i nisu opterećeni nikakvim otvorenim pitanjima, no ima područja na kojima bi se suradnja mogla i bolje razvijati, poput zapošljavanja, energije i trgovine.

Sugovornici smatraju da bilateralna suradnja dviju država odlično funkcionira na području turizma, gospodarstva, a posebno kulture. Složili su se da postoji iznimno dobra suradnja u sigurnosnim i obrambenim pitanjima, kao i o mnogim važnim Europskim temama poput konsolidacije zapadnoga Balkana te suradnje sa susjednim mediteranskim zemljama.

Reiner je istaknuo osobni doprinos i velik veleposlaničin angažman u podizanju bilateralnih odnosa na višu razinu, te je pohvalio njezin interes za to da se Hrvatskoj približi i predstavi francuska kultura.

Author: Ured predsjednika Sabora